STIAN BORGEN «KITES» – SLIPPKONSERT

Fredag 26. april kl. 20:00

Sal: Herredshuset, Jessheim

Kategori: Konserter, Musikk

Bli med på slippkonsert på Herredshuset, Jessheim!

Endelig skal albumet Kites slippes – og Stian Borgen har med seg et stort band. 

Borgen har siden barnsben vært opptatt av rootsmusikk, noe som resulterte i en ivrig plukking av blues- og folkuttrykk i oppveksten. Etter mange år med turnévirksomhet blant annet i regi av Norsk Bluesunion, kommer nå røttene til uttrykk i en litt annen form.

Dette er Borgens debutalbum som soloartist der han skriver, produserer, arrangerer og har med seg et dyktig lag i band- og stryk-avdelinga. Musikken befinner seg i et landskap inspirert av blant andre Ryan Adams, Nick Drake, Bob Dylan og Paul McCartney.

Albumet som nå er i anmarsj er skrevet i en tidsperiode over femten år, og Borgen beskriver det som et slags tidsavtrykk av livet så langt.

Første singel fra dette albumet, «The Painter» har allerede fått internasjonal oppmerksomhet: det amerikanske musikkmagasinet Melomani omtaler låta som «a sonic experience that lingers, inviting listeners to reflect on their own journey of self-discovery and the masks they wear», mens britiske York Calling slår fast at sangen er «an absolutely blinding track, adding a traditional folk quality into the singer-songwriter vibes».

I bandet:
Stian Borgen – Vokal, strengeinstrumenter, piano
Stian Haslie – Strengeinstrumenter
Ingrid Berg Mehus – Fiolin/kor
Katrine Schiøtt – Cello/kor
André Viervoll – Tangenter
Frank Brodahl – Trompet
Øystein Bergsvik – Trommer
Aksel Jensen – Bass
Ingvild Håkonsdatter Sivertsen – Kor

For ledsagerbillett, ta kontakt med Ullensaker Kulturhus