Snødronningen

Søndag 25. oktober kl. 15:00

Sal: Ullensaker Kulturhus, Kong Rakne

Kategori: Barneteater, Familie, Teater, Teater/Show

Brageteatret presenterer Snødronningen – Et magisk og musikalsk eventyr om et uovervinnelig vennskap. Gerda og Kai er bestevenner, de leker samme hver eneste dag og er så gode venner at de føler seg som ekte søsken. En dag vil ikke Kai være med å leke mer, han vil ikke engang se Gerda, og han vil bare sove hele tiden. Og plutselig er han helt borte. Ingen kan svare på hvor Kai har blitt av, så Gerda bestemmer seg for å finne han.

I forestillingen blir publikum tatt med på Gerdas farefulle og forunderlige reise på leting etter vennen sin. Hun snakker med blomster, kråker og reinsdyr. Hun møter røvere og overlever polarnatten. Til tross for all motgang og utfordringer, stiller Gerda aldri spørsmål ved alt hun må gjennomgå for å finne vennen sin. Venner spør ikke om hvorfor de skal være venner, de er venner! Hva skjer når Gerda til slutt finner Kai fanget i Snødronningens slott? Vil hun klare å få vennen sin med tilbake?

Forestillingen er eventyrlig, litt skummel og morsom, full av nylaget musikk og en magisk scenografi. Eventyret av H.C. Andersen er i sin originale form en underlig og mystisk fortelling. Det er preget av sin tid og fokuserer på hvordan mennesker blir onde i hjertet på grunn av de onde kreftene i verden og at det rene og gode er den eneste som kan redde noen fra det onde.
Vår versjon er en ny-dramatisering av Toril Solvang.

Regi er ved Kjell Moberg fra Teater Nie.
Scenografi og kostyme: Katja Ebbel Fredriksen
Dramatisering: Toril Solvang
Lysdesign: Oscar Udbye
Komponist: Håvard Gressum Antonsen
Med: Maria Agwumar, Julia Küster, Oda Djuplasti, Jonas Andersen Sandvik, Nils Oortwijn.

Snødronningen er en opplevelse for hele familien hvor både barn og voksen vil le og undre seg sammen. Passer best fra 5 år.

Pga. smittevernhensyn selges det begrenset antall plasser i salen. Billettene er unummerert og dere vil få anvist plasser når dere kommer.