Skogens sang – Grand Kyiv Ballet

Fredag 12. april kl. 19:00

Sal: Ullensaker Kulturhus, Kong Rakne

Kategori: Ballett, Teater/Show

Det er bare å glede seg når Grand Kyiv Ballet presenterer “Skogens sang”, på sin skandinaviske turné. Legendariske “Skogens sang” (ENG: FOREST SONG) har vært Ukrainas ballett-perle i over 75 år, og er basert på skuespillet fra 1911 med samme tittel av den ukrainske forfatteren Lesya Ukrainka. Stykket regnes som helt essensielt i Ukrainas nasjonale arv og kultur.

«Skogen sang» er en magisk fortelling om kjærligheten mellom skogjenta Mavka og den unge mannen Lukash, og hvordan skjebnen endres for en person som mister kontakten med naturen. Dette er historien om den fryktløse og modige Mavka, som søker fred i sin verden, akkurat som Ukraina i dag kjemper for frihet og fred i sitt land.

Mild og lyrisk musikk av den ukrainske komponisten Mykhailo Skorulskyi ble skrevet for balletten i 1936. Premieren fant sted i 1946. Musikken er både romantisk og full av folklore og naturbeskrivelse på musikkspråket.

Varighet: Ca. 2 timer og 20 minutter, inkludert pause
Arrangør: Grand Kyiv Ballet LLC

For ledsagerbillett kontakt Ullensaker Kulturhus. Må kjøpes sammen med ordinær billett og hentes ut i kulturhusets billettutsalg mot fremvisning av gyldig ledsagerbevis.