« Tilbake

Historikk

Ullensaker kulturhus hadde sin offisielle åpning i 1999. Med brask og bram ble huset åpnet gjennom totalt 4 åpningsdager, 3 for lokale aktører og en offisiell åpning med daværende kulturminister Anne Enger Lahnstein.


Allerede fra 1990 så man et skrikende behov for et skikkelig kinotilbud i kommunen, og det var et sterkt ønske blant folk om at det skulle bygges et kulturhus på Jessheim. Det skulle likevel gå en lang stund før noe ble gjort i denne saken. I perioden fra rådhuset stod ferdig bygget og til vedtaket om ny hovedflyplass kom, var det så mye annen byggevirksomhet og andre behov som måtte dekkes at tankene om et kulturhus måtte legges litt på is. Men, da hovedflyplassen ble vedtatt å være på Gardermoen visste man at man ville stå ovenfor en stor ekspansjon. Politikerne ønsket at folk skulle ha lyst til å flytte til Ullensaker, og da ville et oppdatert kulturtilbud være av største nødvendig.


Fem arkitekt-firmaer var med i anbudsrunden om å få bygge Ullensaker Kulturhus, men det ble LPO Arkitekter AS som gikk av med seieren til sist. LPO Arkitekter har tegnet bygg som Astrup Fernly museumet i Oslo, Oslo Spektrum og har også hatt en del store oppdrag for Jessheim Storsenter.


Det kostet ca 70 millioner kroner å bygge Ullensaker kulturhus. 5 millioner var statsstøttet og det resterende beløpet på 65 millioner kroner ble betalt av kommunen selv.


Kulturhuset er bygget som et moderne flerbrukshus som i tillegg til å romme scener for artister i alle sjangre også rommer bibliotek og kino. Ullensaker Kulturhus fått status som et regionalt kulturhus som skal ha betydning for hele øvre Romerike. Kulturhuset holder en teknisk god standard og kan tilby gode fasiliteter både for artister og gjester.


 

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim