« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Tung tids tale - UTSOLGT!

Tung tids tale - UTSOLGT!

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Med Riksteatret. En perle av en bok blir teater! Olaug Nilssen tok pusten fra leseren med sin roman om en mors kjærlighet og kamp for et barn som er anderledes. Regien er ved Marit Moum Aune.

Daniel er tre år, og foreldra gler seg over kor flink han er til å synge og prate. Men så sluttar snakkinga. Latteren vender seg innover. Den vesle guten endrar seg. For mora begynner ein kamp, først for å forstå kva som skjer med guten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorga han treng. Mødrer skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept, og kva er å gi opp?
 
Tung tids tale er inga heltehistorie. Det er ei historie om oss alle. Skrive med både humor, sinne og varme. Om ei mor som må gi så mye meir kjærleik enn ho kan få. Om ei mor som møter ei tyngre tid enn ho visste fanst. Midt i Norge, midt i livet, midt i kvardagen til folk. 
 
Olaug Nilssen er ein av våre mest vitale og engasjerte forfattarar, med ein både skarp og inderleg penn, og med Tung tids tale vann ho i fjor Brageprisen. "Ei kjærleikshistorie," kallar ho sjøl boka.
 
Og når Riksteatret går saman med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlege og kritikarroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Ho er ein av våre fremste regissørar, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidlegare laga publikumssuksessar av Olaug Nilssens Få meg på, for faen, Vi har så korte armar og Stort og stygt. For tida er ho aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret. Med seg har ho dei fire skodespelarane Jon Bleiklie Devik, Julie Moe Sandø, Marianne Krogh og Siren Jørgensen/ Charlotte Frogner, mens dramatiseringa er gjort av Toril Solvang i samarbeid med regissøren og Olaug Nilssen sjøl.
--
Sagt om romanen

 • "Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman. VG (6)
 •  "Gripende kjærlighetserklæring"  Adresseavisen (6)
 •  "Noe helt for seg selv, dypt medrivende." Dagbladet (5)
 •  "Olaug Nilssen skildrer en smerte som er så fysisk at jeg blir skjelven"  Aftenposten
 •  "Raus og styrkende om kjærlighet, samhold og håp"  BT
   

Skuespillere: Jon Bleiklie Devik, Siren Jørgensen, Marianne Krogh og Julie Moe Sandø.

Regissør: Marit Moum Aune. Scenograf: Even Børsum. Lysdesigner: Ola Bråten. Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramatiker: Toril Solvang. Produsent: Emnet Kebreab

Forestillingslengde: 1 t 30 min. (ingen pause)

En samproduksjon mellom Riksteatret og Det Norske Teatret i samarbeid med Kilden Teater

Mandag, 15.oktober, kl. 19:00

 • Sal: Kong Rakne
 • Kategori: Teater
 • Pris voksne: 420 inkl avgift
 • Pris barn: 345 inkl. avgift
 • Pris honnør: 345 inkl. avgift
 • Pris student: 345 inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim