« Tilbake

 

  •  

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Svar på brev frå Helga

Svar på brev frå Helga

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Riksteateret på turné. Hvordan hadde livet blitt dersom du hadde fulgt den store kjærligheten? Den stolte sauebonden Bjarne sitt liv går mot slutten, og han ser tilbake på de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve. Dette er en gripende fortelling om moden kjærlighet. Dette er Romeo og Julie for voksne. Med Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen.

Den lille romanen Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson vant den islandske bokhandlerprisen i 2010 og ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2012. Boken har vært dramatisert for teater i flere land og en film er på vei. Nå blir det teater i Norge med folkekjære Helge Jordal og Ragnhild Gudbrandsen. Bergsveinn Birgisson har også skrevet Den svarte vikingen, som Paramount Pictures lager TV-serie av med norske Morten Tyldum som regissør.

Den stolte sauebonden Bjarne sitt liv går mot slutten. Men før han kan legge ut på den siste reisen må han gå i møte med seg selv, de valgene han tok, det livet han levde og det livet han ikke turte leve. Det blir ei saftig fortelling om intens kjærlighet og livskamp, dampende erotiske minner blandet med svart humor og historier om glemte lik, lavføtte værer og dagen da Farmall-traktoren kom.

Svar på brev frå Helga er en gripende fortelling om moden kjærlighet – om en lidenskap som blir bestemmende for to menneskers liv, og som føder et savn de to tar med seg inn i døden. Dette er Romeo og Julie for voksne.

Av Bergsveinn Birgisson. Oversatt av Johannes Gjerdåker. Dramatisert av Stig Amdam.

Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Lørdag, 19.oktober, kl. 18:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 435,- inkl. avgift
  • Pris honnør: 35,-5 inkl. avgift
  • Pris student: 235,- inkl avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies