« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Svanesjøen - med den russiske nasjonalballetten fra Moskva

Svanesjøen - med den russiske nasjonalballetten fra Moskva

Svanesjøen, med Tchaikovskys udødelige musikk, er en av de mest populære ballettproduksjonene i verden. Forestillingen har en eventyrlig handling, vakre kostymer, dans og musikk som river deg med, alt levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Det er Svanesjøen, slik vi elsker den.

Da Pyotr Ilyich Tjajkovskij i 1877 skrev musikken til Svanesjøen begeistret han både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. Russisk ballett, og fremfor alt Svanesjøen, kjennetegnes ved å la følelsene komme til uttrykk uten å tape et enkelt ord, trinn eller tone. I den klassiske iscenesettelsen blir musikk og dans i felleskap til et språk, som alle umiddelbart forstår.

Den Russiske Nationalballetten fra Moskva har solister fra blant annet Moskvas Bolsjoj Ballet, og de har hatt stor international suksess. Med over 30 dansere på scenen får du oppleve en flott oppsetning av Svanesjøen, slik den opprinnelig var tenkt. En oppsetning som har sikret balletten sin popularitet 140 år etter premieren i Moskva.

Bak kompaniet står den tidligere Bolshoidanseren Sergei Radchenko sammen med Elena Radschenko – også hun solist fra Bolshoi og fra Kirov, hvor «Svanesjøen» opprinnelig stammer fra. De turnerer i hele verden med kompaniet.

1. akt  kl.19.30-20.30
20 min pause
2. akt kl. 20.50-21.55

Onsdag, 05.februar, kl. 19:30

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Dans
  • Pris voksne: 655,- inkl. avg.
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies