« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / SULT - Riksteatret

SULT - Riksteatret

Av Knut Hamsun. Har du noen gang følt deg utenfor? Sult er en klassiker i moderne diktning som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag. Riksteatrets teateroppsetning inneholder mye bruk av bilder, video og musikk. Med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på scenen.

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både den fysiske sult og den psykiske pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. 

"Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre. Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor", sier Anders T. Andersen som skal ha regi og dramatisere Knut Hamsuns klassiker for Riksteatret. Han står bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og slipper spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas roman høsten 2019 og har i disse dager stor suksess med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret.  

Også denne gangen skal han lage en teateroppsetning med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på scenen.

På scenen: Preben Hodneland, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Torstein Bjørklund, Tuva Syvertsen og Petter Vermeli
Regissør: Anders T. Andersen

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Lørdag, 15.februar, kl. 18:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 435,- inkl. avgift
  • Pris honnør: 355,- inkl avgift
  • Pris student: 235,- inkl avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies