« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Stein i lomma - Riksteatret

Stein i lomma - Riksteatret

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Gjør deg klar for feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med stjerneregissør Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller! Stykket har gått for fulle hus i London og resten av verden, nå gjør Riksteatret sin versjon med Hallvard Holmen (Roy i NRKs Himmelblå) og Øystein Martinsen (Kark i NRKs Vikingane) på scenen.

En Hollywood-film skal spilles inn på et lite sted i Norge, og i likhet med en stor del av lokalbefolkningen har to rappkjeftede unge menn latt seg hyre inn som statister. Hvordan reagerer det lille lokalsamfunnet på møtet med sleipe produsenter og verdensvante divaer? 

Stones in His Pockets startet som pubteater, og har siden gått for fulle hus i Londons West End og på scener over hele verden. «Gå og se, og vær forberedt på å le og bli overveldet», skrev pressen etter premieren. Her hjemme husker mange Nationaltheatrets oppsetting med Kåre Conradi og Øystein Røger i rollene, som var på turné med Riksteatret og ble sendt på NRK. 

Med stjerneregissør Erik Poppe i registolen og Hallvard Holmen (Roy i NRKs Himmelblå) og Øystein Martinsen (Kark i NRKs Vikingane) på scenen, gjør Riksteatret Stones in His Pockets – som opprinnelig foregår i Irland – om til en filminnspilling i Nord-Norge. Erik Poppe har førstehåndskunnskap om hva som skjer når underholdningsindustrien rykker inn med hele sitt kjempeapparat og forvandler et intetanende lokalsamfunn til en eneste stor «location». Derfor vil han også vite å ta vare på det skjøre lille alvoret som ligger under humoren.

For til syvende og sist er Stones in His Pockets kanskje mer aktuell enn noensinne. Med sin beretning om kollisjonen mellom lokal og internasjonal kultur, og om vanlige menneskers opplevelse av ikke lenger å bli sett og hørt, griper den rett inn i dagens Norge. 

Varighet: 1 time 40 min. (uten pause)

"**** Et fantastisk stykke"  The Herald

"Gå og se det, og vær forberedt på å le og bli overveldet"  Sunday Times

"Best New Comedy"  Laurence Olivier Award 

"Best New Comedy"  Evening Standard Award 

Fredag, 02.november, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 435 inkl. bill. avgift
  • Pris honnør: 355 inkl. bill.avgift
  • Pris student: 355 inkl. bill.avgift
Kjøp billett
Webpublisering og webdesign med Siteman CMS fra Godt Sagt

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim