« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Psykt Blod

Psykt Blod

Teater for ungdom. Med Brageteatret. En bråkete og typisk «vanskelig» klasse på videregående skole skal ha dramatime. Timen tar en uventet vending når læreren snapper opp et våpen en av elevene har med seg. Nå er det plutselig læreren som har makten - og hun kan kreve hva som helst..

Klassen skal ha dramatime. De skal analysere, og fremføre scener fra et gammelt Tysk stykke: Friedrich Schillers «Røverne». - Det er de ikke særlig interesserte i… Læreren Sonja kommer ikke til ordet uansett hva hun gjør og blir ikke respektert.  Når en pistol faller ut av baggen til en elev blir det kaos og pistolen snappes opp av læreren. Hun nøler i noen sekunder, men så tar hun elevene til gisler og tvinger dem til å spille teater.   Nå er det plutselig hun som sitter på makten – og hun kan kreve hva som helst.

Gisselsituasjonen setter i gang en intens reise gjennom forskjellige sjangre fra thriller til komedie til drama som med glede dekonstruerer alle våre angivelige forestillinger om hva identitet er.

I Brageteatrets forestilling er scenografien designet som et klasserom. Publikum sitter langs veggene, tett på det som skjer. Med: Jhordan Nificent, Deniz Kaya, William Greni Arnø, Ina Svenningdal, Mohammed Aden Ali, Julian Karenga, Rona Molakheil, Mari Maurstad og Camilla Klaudiussen.
----------------------------------
Psykt Blod er en kraftfull tekst om integrering, nasjonalitet, kultur og identitet. Den er skrevet av to tyskere hvorav den ene har tyrkisk kulturbakgrunn. Da den kom skrev den seg rett inn i en diskusjon omkring integreringsspørsmål knyttet til den store tyrkiske minoriteten som finnes i mange store tyske byer. Men, også mer spesielt om hvordan en del første- og andregenerasjons innvandrerungdom lander i en skvis mellom to kulturer. Teksten angår alle land som tar imot flyktninger og innvandrere med annen kulturbakgrunn enn sin egen. Den har vært spilt i både Sverige og Danmark, men aldri før i Norge.  
------------------------------------
Norgespremiere 31. januar 2020 på Brageteatret i Drammen 
brageteatret_ung, er regionteatrets satsing på teaterforestillinger for ungdom fra 16-25.. 
 

Tirsdag, 25.februar, kl. 19:00

  • Sal: Black Box (Jasseimr)
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 155 inkl. bill. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies