« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Ole Børud

Ole Børud

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Den funky varianten av vestkystpop (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers), også kjent som «yacht rock», har fått en voldsom renessanse blant unge musikkfans. Ikke alle har fått med seg at en av verdens fremste musikere innen vestkystpop i dag er norsk og heter Ole Børud!

Så du Ole Børud på Stjernekamp på NRK? Med glimrende prestasjoner holdt han helt til semifinalen. og mange ble nok skuffet når Ole ikke gikk til finalen.  Men nå kan du altså oppleve Ole live på Jessheim!

Hans seneste album «Stepping Up» tar opp tråden der «Keep Movin» (2011) slapp den sist. Låter som tittelkuttet eller «Driving» er skolebok-eksempler på sømløs låtskriving i Becker/Fagen-tradisjonen. Samtidig som de organiske riffene fra Børud og hans band om mulig er enda mer presise denne runden - vis oss det europeiske funkbandet som kan konkurrere med en groove som «Turn Me Around». Hvor er den skandinaviske soulvokalisten som kan touche temperamentet i «Think Twice»? All musikk på albumet er skrevet, arrangert og produsert av Børud selv.

Det skyhøye nivået på de musikalske prestasjonene blir mer forståelig om man ser på bakgrunnen til Ole
Børud. Som andregenerasjonsmedlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har han vært profesjonell musiker siden han var 16, men i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen). Så noen år som metalmusiker - ikke minst i gruppen Extol. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) - et internasjonalt tributealbum til David Foster.

Med nytt album under armen gjester altså Vestkystpopens fremste norske ambassadør, Ole Børud, kulturhuset med band og blåsere!

Lørdag, 02.mars, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 350 inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim