« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Nils Petter Molvær Group

Nils Petter Molvær Group

Dette arrangementet er allerede avviklet.

År for år, tone for tone har Nils Petter Molvær bygget seg et rykte som en av verdens mest respekterte jazz-trompetister. Han har vært en pioner i det å kombinere jazz og elektronisk musikk. Når han nå tar turen til Jessheim står han i spissen for en av Norges beste jazzkvartetter.

Siden 1982 har Molvær vært sentral i utviklingen av norsk jazz og musikkliv, først som del av legendariske Masqualero sammen med stjernerekka med Tore Brunborg, Jon Balke, Arild Andersen og Jon Christensen. 
I prosjekter som Oslo 13, og som soloartist, har han vært en pioner i det å kombinere jazz og elektronisk musikk. 

Siden den enorme internasjonale suksessen med albumet «Khmer» i 1997 har han fortsatt å dyrke frem sitt eget uttrykk, i møte med jazz, ambient, house og elektronika, såvel som hiphop, rock og pop. Han maler frem landskaper fra stille solopp¬gang til heftig storm, med assosiasjoner til både polare isøder og brennende ørken. 

Inspirert av kolleger som Miles Davis og Jon Hassell, er Molvær mer enn noe annet seg selv. Men for en drahjelp han får av det fantastiske bandet han har med seg for tiden: Bassist Jo Berger Myhre og trommeslager Erland Dahlen, og ikke minst gitarist Geir Sundstøl, som til og med setter americana-koloritt på musikken med sin bruk av steelgitar og banjo.

Referansene spenner fra hans egne storrverk (som debutplata “Khmer”) til udødelige Beatles- og Pink Floyd-klassikere når redaksjoner og musikkelskere skal beskrive Nils Petter Molværs nye musikk. 

Onsdag, 07.februar, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 375,- inkl. avgift
Kjøp billett
Webpublisering og webdesign med Siteman CMS fra Godt Sagt

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim