« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / New Jordal Swingers

New Jordal Swingers

Dette arrangementet er allerede avviklet.

New Jordal Swingers er en institusjon i norsk musikkliv. Etter over 40 år i bransjen er New Jordal Swingers Norges lengstlevende og sammenhengende aktive rock'n roll-band - "survivors" i ordets rette forstand!

De første platene kom i 1974, etter det har det blitt drøyt 20 album, like mange salgstroféer og drøyt 4.000 konserter. I starten var New Jordal Swingers et reinspikka rock’n’roll-band som videreførte arven fra navn som Chuck Berry, Eddie Cochran og Fats Domino til et yngre norsk publikum, men ganske tidlig ble bandet selvforsynt med originalmateriale hovedsakelig skrevet av pianist og vokalist Eigil Berg. Titler som «Railroad Man», «Turn On To The Music», «Free And Easy», «Rock Machine», «Tornerose» og «Før lyset brenner ned» befestet bandets posisjon, og på 70- og 80-tallet tronet New Jordal Swingers øverst både på popularitetsavstemninger, radiolister og salgslister.

Backingband for rock’n’roll-legender som Chuck Berry, James Burton og Scotty Moore, ansvarlig for filmmusikken i kultfilmen «1958», uslåelige rekorder i radioens Norsktoppen og Europatoppen og åpning av Oslo Konserthus, Grieghallen i Bergen og Drammenshallen er bare noen av merittene bandet kan se tilbake på.

Utgivelsen av antologien og dobbeltalbumet «NJS’ 45 Beste! (30 år med rock’n roll)» dokumenterte et band med en helt egen identitet, men samtidig med en enorm respekt for den klassiske rock-tradisjonen. På 2000-tallet kom NJS med nye radiohits som «Speilet» og «Belfast Cowboy» før vi fikk en 40-års-markering fra bandet med albumet «11 sanger» i 2014.

Bandet inkl. blåsere: Eigil Berg, Svein Finjarn, Ole Marius Melhuus, John Kolloen , Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper, Torbjørn Sunde 

Blåserne fra venstre: Tore Krok Nielsen, Bjørn Asper, Torbjørn Sunde

 

 

 

 

Onsdag, 09.oktober, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 350 inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies