« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Music for a While | Tora Augestad

Music for a While | Tora Augestad

Spellemannsprisvinner 2019 Tora Augestad står i spissen for ensemblet Music for a While - en musikalsk ekskursjon av de sjeldne. Tora Augestads stemmeprakt er både vakker, sterk og personlig. Omgitt av et kremlag av jazzmusikere så kan dette ikke bli annet enn en unik opplevelse, en enestående frisk kombinasjon av jazz-improvisasjoner og klassisk musikk.

Tora Augestad fikk 30. mars Spellemannsprisen 2019 i klassen Klassisk 

Ensemblet tolker egne arrangementer av ballader og sanger av Kurt Weill, men også klassisk lieder og arier av J. S. Bach, Henry Purcell, John Dowland, G.F. Handel, Franz Schubert og andre komponister. Dette eksepsjonelle ensemblet har allerede opptredt på Beethovenfest Bonn, Dresden Music Festival, Handel-Festival Halle, Musikfest Stuttgart og andre festivaler. 

MUSIC FOR A WHILE:
Tora Augestad  - sang
Trygve Brøske - piano, harmonium
Mathias Eick  - trompet
Martin Taxt  - tuba
Pål Hausken - slagverk 

Bandet Music for a While, forankret av Norges ukronede dronning av kabaretten, Tora Augestad, feirer sitt tiende jubileum i år ved å utgi albumet "Canticles of Winter", et album de selv beskriver som "et utvalg av low-key vintersanger med et snev av jul. "Det er milesvis unna  en tradisjonell juleplate, selv om noen av de vakreste julesangerene som noensinne er skrevet, kan høres her. Music for a While's varemerke er gruppens personlige, organiske og kreative tilnærming til materialet, uavhengig av sin opprinnelse. Uansett om utgangspunktet er Kurt Weills kjente cabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, står to elementer konsekvent fram: vokalist Tora Augestads vokalkontroll og unike kommunikasjonsevner, og bandets elegante, sømløse og genre-kryssende behandling av materialet.

Tora Augestads allsidighet inspirerer komponister, dirigenter og andre musikere. Vokalt lar hun seg vanskelig sette i bås. Hun er utdannet innen klassisk musikk, jazz og kabaretsang, og som utøver er hun fleksibel, uttrykksfull, presis, scenisk overbevisende og med en uvanlig personlighet.

Torsdag, 12.desember, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 375,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies