« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Mærraflåern

Mærraflåern

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Matinékonsert i Kong Rakne. Kjetil Skaslien, Steinar Ofsdal, Cesilie Skaslien og Per Husby inviterer til et uvanlig og allsidig repertoar av gamle stubber, sanger og dansemusikk fra Finnskogen og Hedmark fra eldre tider og fram til i dag. Store musikere fra små kår formet en tradisjon som fortjener å komme fram i lyset, og det er akkurat det vi får oppleve denne dagen.

Mærraflåern fokuserer også på den musikken som ble spilt til dans i trekkspillets gullalder omkring århundreskiftet. Mange av trudeluttene gikk i arv fra øre til øre, og ofte ble de ikke spilt, men bare trallet fordi komponisten ikke eide noe instrument.

Kjetil Skaslien, trekkspiller- først og fremst kjent for sin spesielle og utradisjonelle bruk av trekkspillets toner. Han spiller selvfølgelig gammeldans hvor trekkspillet er og alltid har vært hovedinstrumentet, men både som solist og som akkompagnatør tryller han frem de vakreste toner uansett sjanger.

Cesilie Skaslien også kjent som solist med Drøbak Gospel har en fyldig og vakker stemme og leverer store låter som Siste dans og Gabriellas song og, gamle evergreens og de gode jazzlåtene ligger hennes hjerte nær. 

Steinar Ofsdal er en norsk komponist og musiker, hovedsakelig fløytist. Han er professor ved Norges Musikkhøgskole og ved Ole Bull akademiet. Siden starten i 1967 har Steinar opptrådt på de fleste scener i Norge og i store deler av verden. Han er også kjent som et av medlemmene i Bukkene Bruse.

Per Husby er en norsk jazzmusiker/pianist, komponist.  Han har spilt i inn- og utland og har kompet de fleste sangere og skrev også mye av musikken til Bodega Band. Per var også musikalsk leder ved Trøndelag teater. Den eldre garde vil huske ham som kapellmester i fjernsynsprogrammet Da Capo.

Varighet ca.  1 time 10 min
Velkommen til konsert! 

Fredag, 08.mars, kl. 13:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 170,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim