« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Lillian Askeland & Country Friends

Lillian Askeland & Country Friends

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Matinékonsert i Kong Rakne. Norges Country-dronning Lillian Askeland og tidligere og nåværende medlemmer av bandet Country Snakes inviterer til god gammeldags Countryfest!

Lillian Askeland startet sin sangkarriere i Bergen i 1965, der hun vant en talentkonkurranse. Vidar Lønn Arnesen og Rune Larsen var dommere. Det var Arne Bendiksen som introduserte henne for country-musikken. «Fra da av visste jeg at det var dette jeg skulle jobbe med», sier Lillian. Hun møtte Country Snakes i 1970, og sammen spilte de inn mange plater. 

Da Vidar Lønn Arnesen startet opp med Landhandelen, ble Country Snakes og Lillian husbandet i programmet. Slik kom Country-fest serien på vinyl. Til sammen har Lillian solgt over 1 million plater og har mottatt 21 priser for høye salgstall. Hun ofte å høre på Norsktoppen. I 1981 spilte hun inn en plate i selveste Nashville, med topp musikere.- "Det var helt fantastisk", sier Lillian. I 1982 spilte hun på Wembley med Ottar og Country Team, hvor Dolly Parton var en av hovedartistene.   
                                
Ved siden av musikken har Lillian jobbet som sosoalpedagog og jobber nå som adjunkt i skolen og synes det er helt fantastisk. «Heldige er vi som får jobbe med barn og ungdom», sier hun. 
I 2015 feiret Lillian 50 års jubileum som artist, sammen med Ottar Big Hand Johansen. De feiret dette med Landhandel-show rundt i landet.

 

 

 

 

 

 

 

Lillian er ofte på spilleoppdrag rundt i landet sammen med gamle medlemmer av Country Snakes. "Disse musikerne er mine Country-venner," sier Lillian. "Publikum kan alle sangene og synger med. Vi er heldige, som får lov til å holde på med det vi liker aller best, selv om vi ikke av den yngste garde."

Fredag, 28.september, kl. 13:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 180 inkl. bill. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim