« Tilbake

 

  •  

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / HEROES 2 - Støttekonsert

HEROES 2 - Støttekonsert

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Sol Heilo er konfransier når årets støttekonsert HEROES 2 går av stablen og arrangørene har så langt sluppet artistnavnene El Cuero, Josefin Winther og So Are We. Sammen med lokale musikk-krefter blir dette en stor kveld musikalsk sett, samtidig som billettinntektene går til "Inn på tunet" prosjektet, et prosjekt for rusmisbrukere på Jessheim.

«Ivar Lund - lærer og medmenneske - har de siste 11 årene vært en nødhavn for de tyngst belastede rusmisbrukerne på Jessheim. Prosjektet «Inn på tunet» har vært en slags livbøye for dem som har lite eller ingenting å se fram til. Det har vært sånn at de har justert inntaket i forkant som forberedelse til timene på gården hos Ivar Lund. På tunet er det nemlig nulltoleranse for dop de fire timene de er der.

Lund har samarbeidet med det offentlige om økonomisk støtte, men de siste årene har vært mer og mer uforutsigbare; i praksis har tilbudet gått fra fire ganger i uka til en gang hver 14. dag - i prinsippet ingenting.

I 2018 trommet lokalt musikkliv på Jessheim og noen profilerte artister sammen til støttekonsert der pengene gikk til et musikkprosjekt i en flyktningeleir i Libanon. Dette prosjektet var hjertebarnet til to lokale musikkpedagoger - Vegar Storsve og Petter Barg - og det handlet å få inn penger nok til at musikkprosjektet for barn kunne fortsette. I fjor sto Sol Heilo, Amund Maarud, Unni Wilhelmsen, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet og Bettan på scenen, i tillegg til lokale artister. 

Tanken er lik - men formålet er enda mer lokalt - når det nå trommes sammen til Heroes 2019.

Lokale musikkkrefter - mange av dem er folk som lærer Ivar Lund har vært musikklærer for - har sammen med flere nasjonale en ambisjon om å fylle storstua i Ullensaker kulturhus for å samle inn penger til et formål som gagner dem som har minst i lokalsamfunnet. Det jobbes med å bekrefte navn, men Sol Heilo er kveldens konferansier. Andre navn blir offentliggjort etter hvert som de bekrefter.

Den offentlige støtten er uforutsigbar. Derfor handler årets Heroes-konsert om å gi Ivar Lund og «Inn på tunet» et pusterom og mulighet til å planlegge videre drift i mer ordnede former.»

Varighet: ca 2 timer

Søndag, 20.oktober, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 500,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim

Personvern og cookies