« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Helt hekta!

Helt hekta!

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Riksteatret på turné. Helt hekta! er skuespiller Ole Christian Gullvågs egen historie om oppvekst, lidenskap og ekte kjærlighet, en teaterforestilling om å sette fotball foran alt annet. En rørende og morsom oppveksthistorie, en slags blanding av Nick Hornby og Tore Renberg. En ekte kjærlighetshistorie.

- Jeg har alltid elsket pappaen min. Men jeg husker ikke en eneste skogstur eller fisketur. Ingen felles middager. Det jeg savner, er å snakke fotball med ham. De mange, korte samtalene frem til kampstart, tekstmeldingene i pausen, den lengre praten etter kampen.

Skuespiller Ole Christian Gullvåg er lidenskapelig opptatt av fotball, og ingen av skuespillervennene hans kan forstå hvorfor han "kaster bort" så mye tid på den runde ballen.  Men som de fleste historier om lidenskap, handler ikke "Helt hekta!" bare om fotball.

"Helt hekta!" er også en rørende og morsom oppveksthistorie, en slags blanding av Nick Hornby og Tore Renberg. Om å være på sin første fotballkamp, om å elske Elvis og fri til Cecilie Leganger når du er 11 år og lure på om moren din kommer til å dø fordi du har sølt rødbrus på teppet.

Gullvåg forteller om oppveksten, å finne seg selv, søskenkjærlighet, dårlig stemning mellom foreldre og drømmen om å høre til i en flokk. Men først og fremst er dette en fotballhistorie. En ekte kjærlighetshistorie.

Teaterforestillingen hadde premiere våren 2018 med tittel Rotsekk.

På scenen: Ole Christian Gullvåg.
Regissør: Aslak Moe. Lysdesigner: Geir Ola Brattaker. Produsent: Emnet Kebreab
Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Produsert av Turnéteatret i Trøndelag - på turne med Riksteatret.

--

Pressen skriver:

"Eit varmt, ærleg, særs personleg og ikkje minst innsiktsfullt gløtt inn i eit univers som kan verke ganske uforståeleg for mange av oss." 
Amund Grimstad

"En forestilling om å brenne for noe, om "oss" og om "vi", uavhengig om vi klarer å elske noen når vi samtidig forguder elleve menn." 
Adresseavisen

"Bak enhver supporter i en sliten og utsvetta fotballtrøye er det en personlig historie (...) Jo, det handler i stor grad om å føle seg som en del av noe større. Å passe inn i en flokk." 
Trønderavisa (5)  

Fredag, 01.mars, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 395,- inkl. avgift
  • Pris honnør: 325,- inkl. avgift
  • Pris student: 325,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim