« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Fuglane

Fuglane

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Av Tarjei Vesaas. Riksteatret presenterer Fuglane, Vesaas' mesterverk om Mattis og storesøsteren Hege. Stykket er et av våre vakreste og mest folkekjære klassikere og berører oss like mye i dag som når Fuglane ble skrevet. Gratis intro m/Olav Vesaas kl 18.30.

GRATIS INTRO: "Vesaas og Fuglane" FØR FORESTILLING!
På biblioteket kl 18.30-18.45

I forkant av teaterforestillingen "Fuglane" inviterer vi til gratis introduksjon m/Olav Vesaas om hans far Tarjei Vesaas og "Fuglane", og hvorfor boken har blitt en klassiker som berører oss i dag. Introduksjonen er gratis og åpen for alle. Velkommen!

FUGLANE
Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner helt siden Vesaas’ roman først kom. Han er så lett å bli glad i – Tusten, som han kalles i bygda. Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp det at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet.

Mattis og storesøsteren Hege bor alene og i svært enkle kår. Hun strikker for å skaffe til livets opphold, men når Mattis tar seg en jobb, går arbeidet gjerne i stå for ham. Han lever mest i sin egen verden. En dag oppdager han rugda som trekker over hustaket. Han kommer til å tenke på seg selv som en slik underlig fugl, og tolker dette som et tegn på at noe skal skje. Ikke lenge etter slår lynet ned i et av de høye trærne utenfor huset. Dét ser han òg som et varsel – de tretoppene har han kalt for Mattis-og-Hege. Og når tømmerhoggeren Jørgen dukker opp, og får husrom hos dem, og Hege og Jørgen etterhvert blir kjærester, føler Mattis at hele hans liv er blitt forandret. Hva skal han gjøre? Mattis kan ikke tåle et liv uten Hege.

Fuglane er dramatisert og filmatisert en rekke ganger. Denne gangen presenterer vi Vesaas’ mesterverk i en helt ny versjon. Den er laget av Lasse Kolsrud, som også har regien. Han har de seneste årene hatt ansvaret for et helt knippe suksesser på Riksteatret, fra Bikubesong og Førstereis til Kan nokon gripe inn. Han vil gi historien sin unike blanding av robust fortellerglede og sorgmuntert alvor.

Pressen mener:
- Modige valg og kraftfull Mattis, Dagsavisen (5)
- Mattis er veldig fint spilt av Tom Styve (…) virkelig bevegende , NRK
- En viktig forestilling som vi alle eier og burde se, Klassekampen
- En Mattis å bli glad i, Vårt Land
- Respektfull dramatisering av en norsk klassiker, VG

På scenen: Tom Styve, Ingvild Holthe Bygdnes, Tore B Granås, Mads H. Jørgensen, Lars Helge Throndsen, Ida Ursin-Holm og Ane Ulimoen Øverli

Team
Regissør: Lasse Kolsrud, Scenograf: Milja Salovaara, Lysdesigner: Martin Myrvold, Komponist: Kjetil Schjander Luhr, Koreograf: Belinda Braza, Dramaturg: Tine Thomassen og Produsent: Emnet Kebreab

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

 

Onsdag, 20.februar, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 435 inkl. avgift
  • Pris barn: 335 inkl. avgift
  • Pris honnør: 335 inkl. avgift
  • Pris student: 335 inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus - Tlf: 66 10 80 00
Rådhuset, Furusethgt. 12
Postboks 470, 2051 Jessheim