« Tilbake

Velkommen til Ullensaker Kulturhus! 

Kommende arrangement:

Program / Varig vind - «Om han er borte, så lever'n lell»

Varig vind - «Om han er borte, så lever'n lell»

En forestilling bygd på Erik Byes viser og tekster med Lars Klevstrand.'Lars Klevstrand åpner i denne forestillingen opp for det rike vise- og tekstmaterialet som denne på alle måter ruvende skikkelsen etterlot seg. Tittelen har han hentet fra en Byetekst om Henrik Wergeland: «Han ble for landets liv en varig vind». Det kan man saktens si om Erik Bye også, og den vinden var varm!

I forestillingen gir Lars oss et tverrsnitt av alt det rike stoffet Bye etterlot seg; fra udødelige “Anna Lovinda” til hans siste hilsen til oss: “Drøm”. Det gis dermed også et bilde av de mange komponistene han omga seg med - inklusive Lars selv.

Lars fikk Erik Byes første visebok, “Venners viser og egne vers” til jul allerede i 1964, og denne boka åpnet for ham et helt univers av datidens nyskrevne norske viser, samt hans egne “slagere”. De var til gjengjeld for landeplager å regne!

Lars kaller gjerne denne boka “Min Første Bibel”; en øre- og døråpner som rett og slett ga retning for hans yrkesvalg!

Erik Bye har gått under flere navn: “Giganten” eller “Høvdingen” er blant de mest betegnende.

Han var på barrikaden for kloden, for menneskene som bebor den, mot urett og dumskap. Han ga oss de første tvbildene fra verdens konfliktområder, men bød også på verdensstjerner og såkalte hverdagsmennesker inn i stua. Alle var de trygge i hans store favn, og alltid hadde han en rungende latter på lur. Og så var han altså selv en visesanger av format, og en stor visedikter!

Lars har med seg Carl Morten Iversen på bass. 

Fredag, 27.oktober, kl. 13:00

  • Sal: VESONG
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 170,- inkl. avg.
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS