« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Varig vind - «Om han er borte, så lever'n lell»

Varig vind - «Om han er borte, så lever'n lell»

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Matinéforestilling i sal Vesong. Visesangeren og komponisten Lars Klevstrand tar i denne forestillingen for seg Erik Byes viser og tekster. I forestillingen gir Lars oss et tverrsnitt av Erik Byes viseskatt; fra udødelige Anna Lovinda til hans siste hilsen til oss: Drøm.

Det gis dermed også et bilde av de mange komponistene Erik Bye omga seg med - inklusive Lars selv.

Lars fikk Erik Byes første visebok, “Venners viser og egne vers” til jul allerede i 1964, og denne boka åpnet for ham et helt univers av datidens nyskrevne norske viser, samt hans egne “slagere”. De var til gjengjeld for landeplager å regne! Lars kaller gjerne denne boka “Min Første Bibel”; en øre- og døråpner som rett og slett ga retning for hans yrkesvalg!

Erik Bye har gått under flere navn: “Giganten” eller “Høvdingen” er blant de mest betegnende. Han var på barrikadene for kloden, for menneskene som bebor den, mot urett og dumskap. Han ga oss de første tv-bildene fra verdens konfliktområder, men bød også på verdensstjerner og såkalte hverdagsmennesker inn i stua. Alle var de trygge i hans store favn, og alltid hadde han en rungende latter på lur. Og så var han altså selv en visesanger av format, og en stor visedikter!

Tittelen på forestillingen har Lars hentet fra en Bye-tekst om Henrik Wergeland: «Han ble for landets liv en varig vind». Det kan man saktens si om Erik Bye også, og den vinden var varm!

Lars har med seg Carl Morten Iversen på bass. 

Fredag, 27.oktober, kl. 13:00

  • Sal: VESONG
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 170,- inkl. avg.
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS