« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Moddi og Trondheimsolistene Quartet

Moddi og Trondheimsolistene Quartet

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Høsten 2016 ga Moddi ut en av årets mest bemerkelsesverdige plater Unsongs. På albumet har nordlendingen samlet sammen sanger fra hele verden som av en aller annen grunn har blitt forbudt i hjemlandet sitt. Søndag 15. oktober gjester Moddi Herredshuset og med seg har han Trondheimsolistene Quartet - dette blir en helaften!

12 forbudte sanger fra 12 forskjellige land. Dette er konseptet bak Pål Moddi Knutsen sitt fjerde studioalbum. På sitt forrige, Spellemannsvinnende ”Kæm va du?”, gransket Moddi egne røtter og kultur på vakre Senja. 
Denne gangen vender han blikket utover, vekk fra det trygge og hjemmekjære. 

Til alle tider, og over hele verden, har musikk blitt forbudt, sensurert og forsøkt stoppet. Da Moddi ved en tilfeldighet oppdaget den uutgitte sangen om Eli Geva, den israelske offiseren som valgte å snu ryggen til krigen, bestemte han seg for å lete etter lignende historier. Fra Billie Holdays «Strange Fruit», Kate Bushs «Army Dreamers» og Victor Jaras «The Our Worker» til for oss ukjente artister.

Arbeidet med å lete etter forbudte sanger endte i en plate med musikk og tekster fra alle verdenshjørner, fra vietnamesisk opprørssang til mexicanske narkoballader, fra amerikansk sørstatsjazz til russisk punk, fra samiske myter til engelske poplåter. 
Mange av opphavsmennene bak sangene har blitt fordrevet eller sonet lange fengselsstraffer. Noen har sågar måttet bøte med livet, slik som chilenske Victor Jara eller den algeriske rebellen Matoub Lounes. 

”Jeg vet det er en fattig trøst, men sangene deres lever videre. Dette albumet er et forsøk på å forstå budskapet til dem som ga alt for musikken.”

Med høy internasjonal kvalitet og nyskapende kunstnerisk profil bidrar Trondheimsolistene Quartet til økt tilgjengelighet, oppmerksomhet og bevissthet rundt det kunstneriske uttrykk - kammermusikk. 
Orkestret har vakt stor oppsikt og høster anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt på grunn av dets høye kunstneriske kvalitet, i kombinasjon med ungdommelig friskhet og sprudlende, entusiastisk spilleglede. Stadig nye fruktbare samarbeidsprosjekt og konstellasjoner har tilfredsstilt både musikere og publikum, og orkestret har gjort seg bemerket med stor musikalsk fleksibilitet, fra barokk og romantisk repertoar til tango, jazz, folkemusikk og rock.

Kveldens besetning:
Pål Moddi Knutsen - gitar og vokal.
Katrine Schiøtt – cello og vokal
Andreas Løwe – piano og synthiziser.
Ola Lindseth – fiolin
Anna Adolfsson - fiolin
Bergmund Skaslien - fiolin
Lars Tofte - bass
Truls Olsen - lydtekniker

Aftenposten: "Farlige tanker, storslagen musikk fra Moddi" - les hele anmeldelsen av albumet her

Gjør kvelden til en helaften!
Kjøp konsertbillett inkl. middag, dessert & kaffe. Middagen serveres fra kl 18.30.
Dagens meny er: Hovedrett: Fårikål og persillepoteter, Dessert: Tilslørte Bondepiker. Kaffe inkl.
Pris KONSERT + MIDDAG kr 630,- inkl. avgift.

Søndag, 15.oktober, kl. 20:00

  • Sal: Herredshuset
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 325,- inkl. avgift
  • Pris, inkl. middag: 630,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS