« Tilbake

Velkommen til Ullensaker Kulturhus! 

Kommende arrangement:

Program / Kan nokon gripe inn

Kan nokon gripe inn

Riksteatret på turné. Etter teatersuksessen Bikubesong, tar Lasse Kolsrud nå for seg Stein Torleif Bjellas musikk. Vi er på en stasjon et sted på bygda. Hit kommer de som vil reise vekk, som vil slippe unna, som lengter etter at kjæresten skal komme, som søker kontakt, eller som bare vil at noen skal gripe inn.

Stein Torleif Bjellas karakterer og musikk danner grunnlaget for forestillingen Kan nokon gripe inn. Lasse Kolsrud har skrevet manus og har regi. Han har tidligere, med stor suksess, skapt fortellinger om vanlege folks liv fra vanlige bygde- og småbysamfunn. Denne gangen har Lasse Kolsrud fridd til en av nåtidas aller fremste visekunstnere, Stein Torleif Bjella.

I Bikubesong (av Frode Grytten, dramatisert av Lasse Kolsrud) fulgte vi familiene i ei blokk i sentrum av Odda. I Sånne som oss (av Frode Grytten/DNS) fikk vi innblikk i tre generasjoner innbyggere i forstaden Loddefjord utenfor Bergen. I Bikubesong var det The Smiths som lydla scenerommet. John Olav Nilsen og gjengen var tonefølget i Sånne som oss. 

Stein Torleif Bjella har satt ord og musikk til mange skjebner i distrikts-Norge. Han har for alvor slått gjennom med sangar om den norske bygdesjela. De handler om vanlige folk, som alle strir med sitt, og som fåmælt og famlende prøver å finne en plass – i kjærlligheten og i verden. Det er motbakker, små og store kriser og det er umulig kjærlighet.  Sangane i forestillingen er hentet fra albumene Heidersmenn, Heim for å døy, Vonde visu og Gode liv.

På scenen:
Kjersti Dalseid, Pål Christian Eggen, Hallvard Holmen, Lasse Kolsrud, Joachim Rafaelsen, Hildegun Riise og Hans Rønningen. Band: Svenn Erik Kristoffersen, Nils Jansen, Christian Svensson, Marius Reksjø og Mats Grønner. 

Pressen skriver:
"Stopper livet ditt i 90 minutter"   Aftenposten (6)
"En aldeles nydelig forestilling"   Adresseavisa (6)
"Rått og sårt med Bjella-musikk"   VG (5)
"Bygdeblues og hverdagsdrama"  Dagbladet (5)
"Stor underholdning"  Dagsavisen (5)

Forestillingen varer i 90 minutter (ingen pause).

Onsdag, 18.oktober, kl. 19:00

  • Sal: Kong Rakne
  • Kategori: Teater
  • Pris voksne: 425 inkl. bill. avg.
  • Pris barn: 345 inkl. bill. avg.
  • Pris honnør: 345 inkl. bill. avg.
  • Pris student: 345 inkl. bill. avg.
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS