« Tilbake

 

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Hot Club de Norvège

Hot Club de Norvège

Dette arrangementet er allerede avviklet.

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. Hot Club de Norvège live er en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader, og vitser mellom låtene.

De er kjent for de fleste fra radio/TV, og har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius. 

Hot Club de Norvège har gitt ut over 30 kritikerroste plater, og feirer i år sitt 38-års jubileum med turnéer i inn- og utland, og spiller bl a musikk fra sitt ferskeste album, CAUTION HOT, innspilt sammen med fire av Djangomusikkens største utøvere: Adrien Moignard (gitar), Florin Niculescu (fiolin), Ben Powell (fiolin) og Gonzalo Bergara (gitar).

Hot Club de Norvège ble etablert i 1979, og allerede året etter startet de Djangofestivalen i Norge (1980), senere Hot Club Records (1982). De var pådrivere da Djangomusikken fikk sin internasjonale oppblomstring på 80-tallet, og regnes nå internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

Hot Club de Norvège har blitt nominert til Spellemannprisen (1995, albumet Vertavo) - en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen; klassikeren Tanta til Beate (”Landeplage” på NRK TV). Jon Larsen, har fått prisen Årets Verk for ny musikk, Buddyprisen (årets jazzmusiker, 2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), Thorbjørn Egners Kardemommepris (2009), og Audun Tyldens Minnepris (2013). Dokumentarfilmen «Jon & Jimmy» ble tildelt den nederlandske Edison Award (2010).

Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom alle stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

HOT CLUB DE NORVEGE består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Stian Vågen Nilsen (gitar), og Svein Aarbostad (bass).

Gjør kvelden til en helaften!
Kjøp konsertbillett inkl. middag, dessert & kaffe. Middagen serveres fra kl 18.30.
Dagens meny er: Helstekt Reinsdyr Mørbrad fra Tana, smørdampet rosenkål med bacon, stekt sopp, glaserte gulrøtter, rognebærgele, Portvinfløtesaus og Glaserte småpoteter. Dessert: Husets Appelsinmousse servert med Bringebærcoulis. Kaffe inkl.
Pris KONSERT + MIDDAG kr 580,- inkl. avgift.

Torsdag, 26.oktober, kl. 20:00

  • Sal: Herredshuset
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 275,- inkl. avg.
  • Pris, inkl. middag: 580,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS