« Tilbake

VELKOMMEN TIL KULTURHUSET

Kommende arrangement

Program / Blå Torsdag med Damer i Blues

Blå Torsdag med Damer i Blues

På Herredshuset. Rita Engerdalen og Margit Bakken er Damer i Blues. I denne flotte, akustiske konserten hedres damene i bluesens historie og her blir det musikalske juveler fra noen av de store kvinnelige blueslegendene som f.eks. Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox og Big Mama Thornton.

Gjør kvelden til en helaften!
Kjøp konsertbillett inkl. middag, dessert & kaffe. Middagen serveres fra kl 18.30.
Dagens meny er: Kylling Cordon Bleu, friske grønnsaker, mangosaus og ris. Dessert: Husets Bringebæroverraskelse, sjokolademousse og friske bringebær. Kaffe inkl.
Pris KONSERT + MIDDAG kr 580,- inkl. avgift.
-----------

”Damer i Blues” har gjennom 14 år på veien bygget seg opp til å bli et av Norges mest populære musikkprosjekter.  Rita Engedalen og Margit Bakken har gitt ut kritikerroste og prisvinnende album under egne navn og i 2012 ga duoen ut sitt første album i sammen. Albumet «Broken Soul Blues» høstet mange «femmere» på terningen og fikk flotte anmeldelser.  

Rita og Margit har de siste årene hatt mange konserter sammen, der de viktige kvinnene i bluesens historie hedres. Duoen er svært opptatt av å formidle det sterke budskapet om bluesdamene som i sin tid både skrev, spilte og sang låter, men som ikke fikk friheten til å formidle dette ut til folket. 

I sine konserter fremfører de et knippe av sine egne låter, samt ukjente og kjente låter fra noen av damene som har markert seg sterkt innenfor blues, folk, soul, gospel og hillcountryblues.  Janis Joplin, Jessie Mae Hemphill, Memphis Minnie, Ida Cox, Big Mama Thornton, Bessie Smith, Elizabeth Cotten og ikke minst Kristin Berglund, er noen av damene som får sin velfortjente hyllest i løpet av en konsert. 
Rita og Margit håndterer gitarene selv og spiller på hverandres stemmer, som for øvrig utfyller hverandre usedvanlig godt…  

Damer i Blues har i løpet av sine år på veien besøkt små og store scener i både inn og utland.
Duoen har uten tvil fått en sterk posisjon i bluesmiljøet og i tillegg til en rekke konserter her hjemme, har de besøkt festivaler i både Sverige, Finland, Sveits, Italia, Tyskland og USA. Sommeren 2015 stod Damer i Blues på scenen i Clarksdale Mississippi på den legendariske festivalen “Sunflower River Blues & Gospel Festival» 

Norges bluesdronning Rita Engedalen har mottatt mange høythengende priser for sitt musikalske arbeid og sine musikalske prestasjoner gjennom årene og under Notodden Bluesfestival i fjor sommer (2016), fikk hun en velfortjent en stjerne lagt ned på Notoddens egen «Blues Walk Of Fame». Hun har også en Spellemannspris i klassen BLUES fra 2006, Bluesprisen 2010 fra Notodden Bluesfestival, Vinner av European Blues Challenge 2012 m.m.

Torsdag, 02.november, kl. 20:00

  • Sal: Herredshuset
  • Kategori: Konsert
  • Pris voksne: 275,- inkl avgift
  • Pris, inkl. middag: 580,- inkl. avgift
Kjøp billett

Ullensaker Kulturhus | Rådhuset, Furusethgt. 12 | Postboks 470, 2051 Jessheim | Tlf: 66 10 80 00

Webpublisering og webdesign med Siteman CMS